Categories

Posted: 2019-11-25 17:00:11
Momacki auto – Infiniti HEADER

Sledeće generacije uređaja za video nadzor beba bi mogle da upozore roditelje pre nego što njihovo dete zaplače – nedavno objavljeni patent opisuje planove kompanije Google da napravi sistem koji koristi veštačku inteligenciju i prati pokrete očiju novorođenčeta, kao i zvukove koje ono proizvodi kako bi obavestilo roditelje o bilo kakvom neobičnom ponašanju.

Ovaj patent, koji je objavljen 5. septembra ali je zaveden prošle godine, bi mogao da izrodi pametniji bebi monitor koji obaveštava roditelje kada beba počne da se komeša ili kada dete koje je prohodalo počne da se penje po ogradi kreveca – ukoliko su roditelji voljni da dozvole kompaniji Google da špijunira njihovo dete.

10 saveta Instagram IN PAGE

Ovaj patent opisuje sistem koji predstavlja kombinaciju video nadzora i veštačke inteligencije. Prateći bebine pokrete i oči, kamera može da registruje znake nelagodnosti koje tradicionalni uređaj za zvučni nadzor ne može da detektuje. Prema ovom patentu, ako se beba pomera više nego inače, to bi moglo da znači da joj je pretoplo ili prehladno.

Veštačka inteligencija koja prati pokrete očiju bi mogla da zna da li je beba budna ili spava tako što vidi da li su joj oči otvorene ili zatvorene.

Softver bi takođe mogao da registruje bebinu poziciju – i javi roditeljima da li njihovo dete spava ili pokušava da izađe iz kreveca.

Sve ove funkcije bi mogle da se uvežu sa aplikacijom koja bi slala roditeljima obaveštenja na njihov smartfon ili tablet uređaj.

  • 0 Comment(s)
Be the first person to like this.