Categories

Posted: 2019-11-13 15:08:53

Dr. Lara Terštegen iz Odeljenja za istraživanje i razvoj u kompaniji Beiersdorf AG odgovara na naša pitanja

Ova linija sadrži tri visokokvalitetna proizvoda za negu protiv bora koji su prilagođeni suvoj i veoma suvoj koži. Nova formulacija sadrži hranljivo organsko arganovo ulje, koje je bogato omega 6 i omega 9 masnim kiselinama, u kombinaciji sa novim NIVEA Q10 aktivnim sastojkom koji je 100 posto identičan ovom koenzimu iz same kože i koji se dobija fermentacijom prirodnog kvasca. Nova formulacija je testirana in vitro i rezultati su pokazali da sprečava starenje na prirodan način, deluje kao zaštitni antioksidans i pruža hranjivu negu.

Zašto ste odlučili da upotrebite arganovo ulje kao sastojak za hranljivu negu? Koja specijalna svojstva ima ovo ulje?

Arganovo ulje je već vekovima poznat kao efikasan sastojak za negu lepote. Dragoceno ulje koje se dobija iz plodova argana sadrži jedinjenja koja su korisna za kožu kao što su esencijalne masne kiseline koje jačaju barijeru kože i polifenoli, moćni antioksidansi, kao i veliku količinu vitamina E – čak veću od one koju sadrže maslinovo ulje. Nezasićene masne kiseline iz arganovog ulja pozitivno utiču na integritet epiderma, površinskog sloja kože. Upravo od integriteta epiderma zavisi pravilno funkcionisanje barijere kože. Formulacija sa arganovim uljem sprečava isušivanje kože iznutra. Na taj način formulacija sa arganovim uljem iznutra štiti kožu od isušivanja.

Zašto formulacija sa koenzimom Q10 i arganovim uljem ima optimalno dejstvo? Na koji način ona sprečava starenje?

Q10 je moćni aktivni sastojak protiv starenja koji deluje na ćelijskom nivou kako bi omogućio bolje snabdevanje energijom. Formulacija sa arganovim uljem pruža dodatnu hranjivu negu i pospešuje integritet barijere kako bi koža bila zdrava i glatka. Formulacija sadrži kombinaciju dva aktivna sastojka i zato je veoma efikasna protiv starenja kože.

Q10 je sada 100 posto identičan ovom koenzimu iz same kože. Šta to zapravo znači i kakvo dejstvo ima formulacija koja je identična prirodnoj na kožu?

NIVEA Q10 POWER ANTI-WRINKLE + EXTRA-NOURISHING proizvodi sadrže prirodni koenzim Q10 vrhunskog kvaliteta, koji je sada 100 posto identičan ovom koenzimu iz same kože. Pored toga, ovo je najčistiji Q10 koji je dostupan na tržištu, dobija se fermentacijom prirodnog kvasca i deluje u savršenoj harmoniji sa kožom. Zahvaljujući obliku koji je identičan prirodnom, naš Q10 je veoma efikasan kao prirodni sastojak protiv starenja i zaštitni antioksidans.

Da li možete da objasnite kako izgleda nov proces fermentacije prirodnog kvasca? Po čemu se razlikuje od bakterijske fermentacije?

Proizvod prirodne fermentacije je takozvani trans izomerni oblik koji je identičan prirodnom koenzimu Q10, koji proizvodi ljudski organizam. Ovaj proces je jedini način da se dobije čist, visokokvalitetan proizvod, odnosno najčistiji koenzim Q10 na tržištu koji se koristi u komercijalnim proizvodima.

Zašto je koži vremenom potrebno sve više vlage?

Kako starimo tako sve više primećujemo promene koje se dešavaju na koži. Jedna od njih je i gubitak vlage, zbog čega koža postaje suva, ispucala i javlja se svrab. Zrela koža sve slabije zadržava vlagu pa samim tim njena funkcija samozaštite slabi. Usled oslabljene barijere kože, vremenom počinju da se javljaju linije i bore.

Po čemu se razlikuje NIVEA Q10 POWER ANTI-WRINKLE + EXTRA-NOURISHING DNEVNA KREMA i NIVEA Q10 POWER ANTI-WRINKLE + EXTRA-NOURISHING ULJE ZA NEGU KOŽE?

Ova dva proizvoda deluju u savršenoj simbiozi. Dnevna krema pruža efikasnu podlogu koja hidrira kožu tokom celog dana dok ulje pruža dodatnu negu koja je potrebna veoma suvoj koži. Ulje jača barijeru kože i čini je svilenkasto mekom. Ulje možete naneti na kožu i uveče, a takođe ga možete pomešati sa kremom da biste pružili koži blistavi izgled.


Da li ovo ulje čini kožu masnom i uzrokuje neprijatan sjaj?

Na osnovu povratnih informacija koje smo dobili od potrošača u istraživanjima na terenu, NIVEA Q10 POWER ANTI-WRINKLE + EXTRA-NOURISHING proizvodi nisu masni i ne ostavljaju lepljivi osećaj na koži. Oni podmlađuju kožu, čine je blistavom i idealni su za svakodnevnu negu.

Kako se koriste ovi proizvodi i na koji način možemo da ih uklopimo u dnevnu rutinu nege lica?

Nanesite dnevnu i noćnu kremu na očišćeno lice svakog dana. Da biste postigli najbolje rezultate, upotpunite svoju rutinu nege noćnom kremom NIVEA Q10 POWER ANTI-WRINKLE + EXTRA-NOURISHING i višenamenskim uljem za negu.
Višenamensko nemasno ulje za negu lica pruža predivan osećaj na koži i ne ostavlja tragove. Ovo ulje je specijalno razvijeno za potrebe suve i veoma suve kože i možete ga koristiti u skladu sa svakodnevnim potrebama kože. Nanesite jednu kap da biste istakli blistavost i svežinu kože, dve kapi za dubinsku negu i zdrav izgled kože, a tri kapi za masku za tretman koji trenutno čini kožu odmornom i glatkom. Tokom hladnih dana ili kada je koži potrebna dodatna doza nege, jednostavno pomešajte kap ulja sa omiljenom Q10 dnevnom kremom. Nanesite željenu količinu na dlan i nežno je umasirajte u kožu lica i vrata. Proizvod možete naneti direktno na lice nakon čišćenja ili odmah nakon kreme.

Da li su ovi proizvodi takođe pogodni za veoma suvu, ali mlađu kožu?

Naravno. Kada je vašoj koži potrebna dodatna doza nege jer je veoma suva ili tokom hladnih dana kada je koža obično suvlja nego inače, pomešajte jednu ili više kapi ulja sa omiljenom NIVEA Q10 POWER ANTI-WRINKLE + EXTRA-NOURISHING kremom.

Proizvodi sadrže zaštitni faktor 15. Da li je potrebno da koristim i zaštitu za sunce?

Dnevna krema sadrži zaštitni faktor 15 i štiti kožu od UVA i UVB zračenja, koja uzrokuju prevremeno starenje. Mnogi dermatolozi smatraju da zaštitni faktor 15 pruža dobar, osnovni nivo zaštite tokom svakodnevnih aktivnosti.

U slučaju dužeg izlaganja suncu, na primer ukoliko ste na plaži ili radite na otvorenom, preporučujemo da koristite zaštitu koja ima najmanje faktor 30, na primer jedan od proizvoda za zaštitu lica iz NIVEA SUN linije.

* Izvor: Euromonitor International Limited;

NIVEA kao krovni brend u kategorijama Nega tela, Nega lica i Nega ruku; u maloprodajnoj vrednosti, 2017.

  • 0 Comment(s)
Be the first person to like this.