Categories

Posted: 2019-08-27 11:45:37

Tokom avgusta i septembra, kada se mališani pripremaju i kreću u novu školsku godinu željni novih znanja, tradicionalno dobrovoljno prikupljanje priloga, u okviru „humanitarnih kasica“ u McDonald’s restoranima, biće namenjeno Fondu B92 i njihovoj akciji „Pčelice“ u okviru projekta „Bitka za znanje“.

McDonald’s od dolaska na srpsko tržište kroz različite aktivnosti pomaže zajednicu u kojoj posluje i one kojima je pomoć najpotrebnija, a najčešće su to deca. Donaciju obezbeđuju gosti restorana, a prilozi se prikupljaju u kasicama, koje se nalaze na pultovima za naručivanje hrane u okviru restorana.

„Jedna od vrednosti koju mi kao kompanija promovišemo je jednakost i iste šanse za sve i zbog toga smo odlučili da podržimo Fond B92 i njihovu akciju Pčelice za nabavku robotičke didaktičke opreme za škole za decu sa smetnjama u razvoju. „Roboti pčelice“ će pomoći deci da lakše uče slova, brojeve, jezik ili bilo koju drugu oblast koju nastavnik izabere“ – izjavila je Desanka Landauer, direktorka marketinga kompanije McDonald’s u Srbiji.

„Masovne akcije kao što je Mekdonaldsova su veoma važne, jer šire ideje solidarnosti i dobročinstva na organski način, iz baze, i uključuju sve bez obzira na finansijsko stanje, jer masovnim učešćem i malim sumama mogu da se „pomere planine” i reše veliki problemi. Kada god prođem pored Meka svratim, pojedem nešto i ubacim prilog. Pozivam sve da isto čine do kraja septembra kako bi uz pomoć „košnica” i „pčeliča” deca sa smetnjama u razvoju u školama širom Srbije, kroz lakši, brži i zanimljiviji pristup savladala nastavu i usvojila nova saznanja.“ rekao je Veran Matić, predsednik Upravnog odbora Fonda B92 i dodao da je „Akcija Pčelice deo nacionalne kampanje Nacionalni dan davanja koju podržavaju Srpski filantropski forum i Savet za filantropiju.“

Kompanija McDonald’s će, kao inicijator akcije, obavestiti javnost o ostvarenim donacijama nakon završetka akcije.

  • 0 Comment(s)
Be the first person to like this.