Categories

Posted: 2019-08-27 14:30:40

Ne dožive svi orgazam svaki put kada imaju seks, što je potpuno normalno. Ponekad niste raspoloženi za to, a ponekad jednostavno ne možete da dostignete vrhunac… Bilo kako bilo, ničega se ne treba stideti.

Međutim, nedavna studija otkrila je priličnu razliku u učestalosti vrhunca kod muškaraca i kod žena. Naime, 58% muškaraca ima orgazam svaki put tokom seksa, u poređenju sa samo 24% žena.

Studija je obuhvatala 3.000 učesnika širom SAD-a, Velike Britanije i Australije, a brojke su bile neznatno različite na svim kontinentima. U Velikoj Britaniji, 48% žena doživljava orgazam većinu vremena, u poređenju sa 33% muškaraca, dok je 20% žena i 6% muškaraca izjavilo da retko uživaju u vrhuncu. U međuvremenu 8% žena i 3% muškaraca nikada nije došlo do vrhunca tokom seksa.

Činjenica da žene doživljavaju manje orgazama nije nikakva novost, a često se pojavljuju komentari da je to zato što im je teže ugoditi u krevetu. Ipak, verovatnije objašnjenje je da su žene kroz istoriju bile viđene kao sekundarna osoba u krevetu, nešto što se promenilo samo tokom poslednjih nekoliko decenija, nakon brojnih seksualnih revolucija. Tabu o ženskom užitku i neobaveznom seksu se od tada smanjio. Ako ste zabrinuti da niste u stanju da dostignete orgazam, postoje načini da pomognete sebi. Uvođenje seksualnih igračaka jedna je od opcija.

Zapravo, najvažnija je komunikacija sa partnerima i otvoren razgovor o tome šta želite i šta vam prija, bilo da se radi o drugačijoj metodi stimulacije ili o specifičnoj seksualnoj igrački.

  • 0 Comment(s)
Be the first person to like this.