Categories

Posted: 2019-07-03 12:10:03

Ovogodišnje izdanje Exita nadmašiće sva prethodna po brojnim parametrima, a već sad je izvesno i da će biti oboren rekord broja turista jer ih u Novi Sad dolazi više od 60.000 iz oko 90 zemalja sveta!

Ovde na jednom mestu možete da pronađete sve važne informacije.

Imajući u vidu da na EXIT stiže čak 30 odsto više stranih turista nego prošle godine, sve govori da će biti premašen ekonomski doprinos Exita turističkoj privredi Novog Sada i Srbije, koji je prošle godine iznosio čak 13,3 miliona evra!

U prilog tome ide i podatak da je na vodećem svetskom sajtu za rezervacije smeštaja Booking.com hotelski smeštaj u Novom Sadu dostigao čak 99% popunjenosti!

Ukupna popunjenost smeštajnih kapaciteta u Novom Sadu i okolini je trenutno na 91%, jer je pored hotela u ponudi i privatni smeštaj, kojeg je ove godine u ponudi bilo više nego ikad prema brojkama sa sajtova Airbnb i Booking.com, ali i zvanične festivalske agencije ExitTrip.org. I prvi od više hiljada kampera, stigli su juče na Štrand, najlepšu peščanu plažu na Dunavu o kojoj su sa Exita već izveštavali svetski mediji, navodeći da nisu videli lepšu rečnu plažu.

EXIT kamp će ugostiti posetioce sve do 9. jula, a njih kao i sve ljubitelje festivala očekuju idealni vremenski uslovi bez padavina, kao i sa prijatnim letnjim temperaturama od oko 30 stepeni po danu i 20 noću.

EXIT svoje kapije otvara u četvrtak, 4. jula uz pravi spektakl na glavnoj bini, a u čast titule Omladinske prestonice Evrope, i prvi dan festivala nosi naziv OPENS Day.

EXIT će otvoriti ga rok giganti The Cure, čiji celovečernji koncert počinje već u 20.30 časova, a tokom četiri dana na više od 40 festivalskih bina i zona nastupiće skoro 1.000 umetnika iz celog sveta!

  • 0 Comment(s)
Be the first person to like this.