Categories

Posted: 2019-03-12 07:00:50

Kada su u pitanju neboderi, jedan kineski investitor je odlučio da uradi nešto sasvim drugačije – 250 metara na nebu. Horizontalni neboder će se otvoriti u Kini krajem ove godine u sklopu potpuno novog kompleksa mešovite namene koji uključuje hotele, restorane, butike, kancelarije i privatne stanove.

Poznat kao Kristal, očekuje se da će ovaj most postati najviši na svetu. Most od 250 metara biće deo kompleksa sastavljenog od osam nebodera u Juzong okrugu grada Čongking. Kristal će biti ispružen na vrhu četiri nebodera od 60 spratova, na visini od 250 metara.

Unutar ovog velikog „staklenika“ nalaziće se dok za posmatranje, bazen koji se čini da ide u beskonačnost, kao i veliki broj restorana. Sledeći korak je „presađivanje drveća“ na nebeski most kao deo unutrašnjosti, sada kada je struktura blizu završetka nakon šest godina gradnje.

Čovek koji stoji iza dizajna ove neverovatne građevine je kanadsko-izraelski arhitekta Moše Safdi, koji je takođe stvorio čuveni Marina Bej Sends u Singapuru i Muzej holokausta u Jerusalimu.

  • 0 Comment(s)
Be the first person to like this.