Categories

Posted: 2018-12-18 17:25:50

Modna imperija Viktorije Bekam je po drugi put zapala u fininasijsku krizu.

Modna linija koju je Bekamova pokrenula pre deset godina je u vlasništvu Bekcham Brand Holding-a, a kako prijavljuju mnogi britanski mediji, po drugi put se nalazi u crvenom jer su gubici preko deset miliona funti.

Kraj 2017. godine je doneo gubitak od osam ipo miliona funti, ali je bivša Spajsica nastavila da ulaže bez obzira na neprofitabilnost modnog brenda. Ove godine je uložila u obnovu sajta kao i na otvaranje nekih prodavnica širom sveta.

Sem Londona,  gde se nalaze luksuzne prodavnice ove modne linije, takođe je otvoreno novo prodajno mesto u Hong Kongu.  Na američkom tržištu, Viktorija Bekam je svoj brend odlučila da prodaje kroz robnu kuću Blimingsdejl, kao i   prodavnice Selfridžes i Harvi Nikols.

Prošle godine, prihodi su na kratko skočlili za 17 procenata sa zaradom od 42 ipo miliona funti ali to nije bilo dovoljno jer je kasnije prodaja skroz pala.

Takođe, prodaja je bila osvežena limitiranom linijom garderobe i dodacima koja je plasirana u saradnji sa američkim lancem Target, a koja je bila rasprodata za nekoliko sati. Istovremeno, Bekamova je imala ugovor sa sportskim brendom Reebok i Šejkilom O’Nilom.

Sve ovo nije bilo dovoljno da spreči sada već ozbiljne gubitke koje trpi poznti modni brend

  • 0 Comment(s)
Be the first person to like this.