Categories

Posted: 2018-12-18 16:06:56

Dragan Kojić Keba u žiži je interesovanja nakon uspešnog koncerta u „Sava Centru“, kao i priče oko razvoda njegovog sina Igora Kojića i snajke Severine. On je sada privukao pažnju zbog toga što je na snimanje jedne emisije došao u zavojima!

– Karpalni tunel. Ni ja nisam znao šta to znači do pre jedno godinu i po dana – priznao je pevač pred kamerama Glamura.

– Na ortopediji u Banjici sam se pojavio zbog nesnosnog bola koji sam osećao u ruci i to tačno tamo gde držim mikrofon pa naviše. Kada stežeš mikrofon godinama to se stvori. Nadam se da neće doći do operacije – otkrio je Keba, dodajući:

– Mislim da sam jedan od retkih pevača koji ima žuljeve od mikrofona na dlanu.

Stručno rečeno, karpalni tunel čine osam sitnih koščica ručnog zgloba s donje strane, a gornju stranu zatvara čvrsto vezivno tkivo (poprečni karpalni ligament). Kroz taj tunel, iz podlaktice u šaku, ulazi nerv medianus, ali i tetive mišića koje pokreću prste. Tetive su obložene tankom sinovijalnom opnom koja ih podmazuje i olakšava njihovo klizanje i pokretanje. Ta opna je osetljiva na svaki dugotrajniji napor i nadražaje, a sindrom karpalnog tunela nastaje kao posledica pritiska ove opne na nerv medianus u karpalnom tunelu.

Izvor: Alo

  • 0 Comment(s)
Be the first person to like this.
Be the first person like this