Categories

Posted: 1970-01-01 00:00:00
hronika vinjeta

Foto: Srbija Danas

Svedok Junajdin Rustemovski iz Prilepa, jedan od 32 preživela putnika saobraćajne nesreće kod Leskovca, kaže da je šofer u punoj brzini zaobilazio druga vozila po putu koji je bio gotovo zavejan

Bio sam budan i svojim očima sam video kako vozač autobusa pretiče neko vozilo. Sve vreme je vejao sneg, kolovoz je bio klizav, a vidljivost dosta smanjena. Njega to nije sprečilo da doda gas i krene u preticanje.

Ovako počinje svoju ispovest Junajdin Rustemovski (40) iz Prilepa, koji je u noći između subote i nedelje preživeo jezivu saobraćajnu nesreću u kojoj je autobus sa 35 putnika, koji je išao iz Prilepa u Beč, sleteo s puta na ulazu u Leskovac i prevrnuo se na bok.

BEBA IH SPASILA SIGURNE SMRTI! Da MALA SOFIJA nije ZAPLAKALA, Malešići bi IZGORELI SA KUĆOM

Povređeni

U prevrtanju autobusa poginulo je troje putnika, dok je njih 32 teže i lakše povređeno. Rustemovski, koji je smešten u KC Niš, prepričao je dramu.

- Krenuli smo iz Prilepa najnormalnije i sve je bilo u najboljem redu dok nismo ušli u Srbiju. Vozio nas je mladi vozač i baš je bio pažljiv. Sporije je išao zbog snega i poledice. Međutim, kada smo prešli granicu sa Srbijom, njega je zamenio stariji kolega i tada počinje naš pakao - kaže Rustemovski.

On ističe da se sve desilo oko 1.40 i da su mnogi putnici spavali.

SVEDOČENJA PUTNIKA IZ PREVRNUTOG AUTOBUSA: Pamtićemo kobnu noć i dobre ljude iz Srbije!

Ministar obišao povređene: Zahvaljujemo srpskim kolegama

Makedonski ministar zdravlja Venko Filipčev obišao je povređene državljane Makedonije u leskovačkoj i niškoj bolnici. On je zahvalio svim službama koje su učestvovale u pružanju pomoći povređenim makedonskim državljanima.
- Zahvaljujemo svima, od medicinskog osoblja i direktora bolnica u Nišu i Leskovcu do gradonačelnika Leskovca i Niša, kao i ministru zdravlja Srbije Zlatiboru Lončaru, na svoj podršci koju su nam pružili - rekao je Filipčev.

- Ja ne mogu da spavam, tako da sam u trenutku nesreće bio budan i video sam da vozač kreće da pretiče neko vozilo ispred nas. Vejao je sneg i nisam video koje vozilo je u pitanju, niti zbog čega se vozač odlučio da krene u nebezbedno preticanje. Kada je krenuo ulevo, autobus je zbog brze vožnje proklizao. Video sam da nešto nije u redu, jer smo se bočno udaljavali od tog vozila - priča preživeli putnik i nastavlja:

- U jednom trenutku, koga se baš i ne sećam jasno, prevrnuli smo se. Tada sam začuo povike u pomoć i vrisak putnika. Rukom i ramenom sam razbio staklo, a krvi je bilo svuda.

Spasao ženu

Rustemovski kaže da je u svom tom metežu i haosu uspeo da spase jednu ženu.

Nova nesreća kod Leskovca! Autobusu ispala DVA TOČKA - u toku vožnje! (FOTO)

- Izvukaa sam iz olupine neku ženu koja je bila u polusvesnom stanju. Bilo je izuzetno mučnih scena dok nije došla pomoć da nas odveze u bolnicu - priča potreseni Rustemovski.

Kako kaže, stravičnu nesreću neće zaboraviti dok je živ.

BONUS VIDEO: Pogledajte kako je uhapšen vođa "kavačkog klana"

- U Beč sam pošao da bih posetio familiju za Novu godinu. Poručujem im da sam dobro, jer ovde dobro brinu o meni - zaključuje ovaj Prilepčanin.

Policija je nakon nesreće odredila pritvor do 48 sati vozaču autobusa, jer su veštaci zaključili da je vozio brzinom od 98 kilometara na sat, što je velika brzina za uslove na putu kakvi su bili te noći.

  • 0 Comment(s)
Be the first person to like this.
Be the first person like this