Categories

Posted: 1970-01-01 00:00:00
Maja Ognjenovic

Foto: Profimedia

U timskoj konkurenciji najbolji su šampioni Srbije odbojkaši Vojvodine i odbojkašice Vizure.

Kapiten svetskih šampionki odbojkašica Srbije Maja Ognjenović i bronzani sa Svetskog prvenstva za kajakaše Marko Tomićević dobitnici su priznanja "Vihor" za najbolje sportiste Vojvodine za 2018. godinu. U timskoj konkurenciji najbolji su šampioni Srbije odbojkaši Vojvodine i odbojkašice Vizure.

OVO SE NE PROPUŠTA: Počeo je novogodišnji Meridian festival i BUKVALNO SVAKO DOBIJA!

CRVENO-BELO SRCE! Novak POZVAO, Zvezda se PRIDRUŽILA (FOTO)

Najbolji sportista sa invaliditetom je stonoteniser Mitar Palikuća, prvak države i pojedinačno peti na Svetskom prvenstvu, najbolja sportistkinja je svetska prvakinja stonoteniserka Borislava Perić-Ranković, a Stonoteniski klub osoba sa invaliditetom "Spin" iz Novog Sada i u muškoj i u ženskoj konkurenciji kada su u pitanju timovi. Na svečanosti u Pokrajinskoj vladi nagrade sportistima uručili su potpredsednik Ðorđe Milićević i sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez.

- Pokrajinska vlada, stoga, posebnu pažnju posvećuje sportu. Za svega dve i po godine, ova Pokrajinska vlada uložila je blizu 700 miliona dinara u razvoj sportske infrastrukture i opremanje sportskih objekata. Takođe, obezbeđena su sredstva i za školski sport - za 115 projekata održavanja fiskulturnih sala i terena i opremanja škola sportskim rekvizitima - izjavio je potpredsednik Milićević i naveo da će, nakon završetka prve faze rekonstrukcije stadiona u Subotici, na proleće početi i obnova atletskog stadiona u Zrenjaninu, za čega je iz pokrajinskog budžeta namenjeno 120 miliona dinara, kao i izgradnja novog sportsko-rekreativnog centra u Kuli.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez izjavio je da vrhunski sport, kao jedan od prioriteta resornog sekretarijata, ne bi bio moguć bez ulaganja u sportsku infrastrukturu, školski sport, sport žena i invalida i stipendiranja najtalentovanijih sportista, te da je godina na izmaku bila veoma uspešna za sportiste iz Vojvodine.

Uputivši čestitke ovogodišnjim dobitnicima "Vihora", Batez je rekao da će se Pokrajinski sekretarijat truditi da obezbedi maksimalnu podršku i za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

  • 0 Comment(s)
Be the first person to like this.
Be the first person like this