Kategorije

Postavio: 2018-12-01 23:00:00

Kako se Božić približava, elementi crvene boje ispunjavaju naše domove.

Ovo je tradicija otpočeta sa Svetim Nikolom, zaštitnikom dece. Prvi zapisi o Svetom Nikoli, episkopu i dobročinitelju poreklom iz Male Azije, potiču iz 4. veka nove ere. Poznat po nesebičnoj pomoći i humanosti, Sveti Nikola bio je svešteno lice iz kojeg su proistekle brojne legende i priče o današnjem Deda Mrazu.

Crvena je oduvek bila simbol novih početaka i ponovnog rođenja. Crvena božićna zvezda odnosi se na rođenje novog sunca, kao i grane imele - zimzelenog grmlja sa značajnim listovima i belim jagodama koje zriju u božićnom periodu.

Kelti su kačili granje iznad svojih ulaznih vrata, verujući da je imela biljka puna misterije. Značaj crvene može se pratiti u ranim danima čovečanstva, kada je čovek oslikavao pećine crtežima u crvenoj i crnoj boji. Crvena je boja ljubavi i vatre, simbol vitalnosti i kraljevstva i predstavlja toplotu, energiju i svetlost.

Inspirišite se i pogledajte kako crvenu boju možete uneti i u vaša kupatila i enterijer, bilo da se radi o zidnim ili podnim oblogama.

  • 0 Comment(s)
Be the first person to like this
Budite prvi koji će ovo komentarisati