Kategorije

Postavio: 2018-12-01 23:07:00

Ovaj sasvim električni hiperautomobil može dostići maksimalnu brzinu od 402 kilometra na čas…

U avgustu ove godine, Automobili Pininfarina predstavili su nam teaser svog prvog sasvim električnog hiperautomobila znanog kao PF0, tokom nedelje automobila u Montereju. Sada ova kompanija bazirana u Minhenu predstavlja nove slike svog vozila ograničenog izdanja, dokazujući nam da se ne mora praviti izbor između forme i funkcije.

Nastao kao delo direktora dizajna Pininfarina brenda, Luke Borgonjo i njegovog tima, silueta PF0 modela dizajniana je sa dve elegantne linije koje akcentuju nonšalantnu jednostavnost. Kako kaže CEO Pininfarina kompanije, Majkl Perške, automobil izgleda kao da je dizajniran sa samo nekoliko poteza olovkom, akcentujući čistoću njegovog dizajna, ali i emisija.

Ovaj moderni automobil ima telo u potpunosti kreirano od karbona i sportski, uglađeni profil, inspirisan Automobili Pininfarina PURA dizajnerskom filozofijom, koja se zasniva na ideji da forma i funkcija moraju biti nerazdvojne. PF0 će dodatno naglasiti fokus na povezanost inžinjeringa i dizajna Pininfarina brenda, u cilju stvaranja elegantnog, ali inovativnog izgleda.

Ipak, ovaj automobil nije samo melem za oči, već je kreiran sa brzinom na umu takođe. Vozilo je lagano, a poseduje električni pogon sa maksimalnom brzinom većom od 402 kilometra na čas. Ono ubrzava od nula do sto kilometara na čas za manje od dve sekunde. Električni automobil svoju maksimalnu brzinu doseže sa oko 2.000 konjskih snaga.

Inače, zajedno sa otkrivanjem više detalja o ovom modelu, Pininfarina nam potvrđuje i investiciju od preko 20 miliona evra u Pininfarina SpA dizajnerske servise, koji će biti usmereni prema kreiranju asortimana luksuznih električnih modela.

PF0 je privatno predstavljen u Evropi, a veliku pažnju je prikupio i u Sjedinjenim Državama takođe. Finalna verzija ovog modela biće predstavljena tokom idućeg ženevskog sajma automobila, dok će proizvodnja početi 2020.godine. Samo 150 primeraka ovog hiperautomobila će biti dostupno, sa cenom koja kreće od oko 2.1 milion dolara.

 

  • 0 Comment(s)
Be the first person to like this
Budite prvi koji će ovo komentarisati