Kategorije

Postavio: 2018-12-01 09:48:40

Samoproglašeni kosovski predsednik Hašim Tači sastao se u Vašingtonu sa bivšim američkim predsednikom Džordžom V. Bušom i tom prilikom uručio mu „Orden nezavisnosti“ u znak poštovanja prema porodici Buš.

Kako je napisao na Tviteru, ponosan je što Buša može da nazove prijateljem, a uz tu je objavio postavio i fotografiju.

– U Dalasu sam se sastao sa velikim prijateljem nezavisnosti i slobode Kosova predednikom Džordžom Bušom. Tokom ovog prijateljskog sastanka razgovarali smo o političkim zbivanjima na Kosovu i u regionu. Poštovanje prema divnoj porodici Buš biće doživotno za Albance na Kosovu – rekao je Tači.

Buš i Tači su se, kako tvrdi tzv. kosovski predsednik, saglasili da je postizanje konačnog sporazuma između Kosova i Srbije obavezno, što bi obeležilo konačno kraj vekovnog konflikta, obostrano priznanje i učlanjenje Kosova u UN, NATO i EU.

– Naravno, postizanje ovog sporazuma nije nimalo lako, ali predsednik Buš mi je dao jedan vredan savet koji ću da podelim sa vama: ‘Kao lideri nećete biti upamćeni po populističkim odlukama nego teškim i pravednim odlukama koje ćete doneti za vaš narod i vašu zemlju – rekao je Tači.

Izvor: Alo

  • 0 Comment(s)
Be the first person to like this
Budite prvi koji će ovo komentarisati