Kategorije

Postavio: 1970-01-01 00:00:00
Milo Đukanović

Foto: Profimedia/ilustracija

Predsednik Srpskog nacionalnog saveta u Crnoj Gori Momčilo Vuksanović rekao je večeras da je stepen netrpeljivosti prema srpskom narodu u Crnoj Gori dostigao vrhunac i da se može meriti sa netrpeljivošću koju trpe Srbi na Kosovu i Metohiji.

Vuksanović je na Centralnoj akademiji u Hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici, povodom proslave 100 godina od Podgoričke skupštine, istakao da je netrpeljivosti značajno doprinela i Rezolucija crnogorske Skupštine, kojom je Podgorička skupština proglašena ništavnom.

On je ukazao na činjenicu da srpski narod u Crnoj Gori već 18 godina slavi ujedinjenje Srbije i Crne Gore i da nikad nije bilo primedbi vlasti. Vuksanović je pomenuo najvećeg savremenog srpskog pesnika akademika Matiju Bećkovića, koji je trebalo da prisustvuje proslavi, ali zbog zabrane ulaska u Crnu Goru nije u mogućnosti da svojom besedom pozdravi skup.

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije pozvao je večeras aktuelnu vlast u Podgorici da ne povampiruje bratoubilaštvo i poručio da su ti isti do 1997. godine bili Srbi, a danas ih ne prepoznaje šta rade i govore. Vladika je rekao da samo Crnogorci mogu da poništavaju odluke od pre 100 godina, što on ne razume.

DRAMA u Podgorici! Poslanici opozicije ZABARIKADIRANI u parlamentu! Crna Gora na IVICI GRAĐANSKIH SUKOBA

Skupu, koji je organizovao Srpski nacionalni savet Crne Gore, prisustvovali su poslanici Demokratskog fronta sa liderom Andrijom Mandićem, lider Prave Crne Gore Marko Milačić, ambasador Srbije Zoran Bingulac, episkop budumljansko-nikšićki Joanikije. U kulturno-umetničkom programu su učestvovali glumci, pesnici, guslari i horovi iz Crne Gore i Srbije i sa Kosova i Metohije.

 

  • 0 Comment(s)
Be the first person to like this
Budite prvi koji će ovo komentarisati